Lezing 21 januari 2020

"Welke invloed heeft het veranderende klimaat op onze tuinen" door Paul Machielsen

We kunnen er langzamerhand niet meer omheen. Het klimaat verandert en het weer wordt extremer. Vraag is wat dit doet met onze tuinen. Hoe reageren planten hierop?
En welke maatregelen kunnen wij nemen om onze tuinen toekomstbestendig en duurzaam te maken? Waarom zijn vooral "groene" tuinen van belang?

Paul Machielsen is deze avond onze expert en geeft antwoord op deze actuele vragen. Paul is werkzaam bij Abbings' Buitenhof in Zeist.

Locatie: Bijgebouw NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist.
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00

Lezing 18 februari 2020

"Onkruid in de Tuin" door Suze Peters.

Iedere tuinier zucht wel eens in de strijd tegen onkruid in de tuin. Toch is onkruid meer dan een ongewenste gast, die bestreden moet worden.
Onkruid zegt iets over de bodemgesteldheid van je tuin.
Onkruiden, herkennen, benutten en zelfs van genieten; dat is de boodschap die Suze Peters wil overbrengen.
Ze schreef er een boek over: Onkruidboek, waar al 10.000 exemplaren van verkocht zijn.
Als de winter niet te streng is, kunnen we zelfs onkruiden proeven tijdens deze avond.

Suze Peters is tuinontwerper en nauw verbonden met de nederlands tuinenstichting. Ze doet ook tuinprojecten voor basisscholen.
Duurzaam tuinieren, zonder gif, is haar filosofie.

Locatie: Bijgebouw NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00

Lezing 17 maart 2020

"Composteren is vooruitzien" door Marc Siepman

Locatie: Bijgebouw NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist
Aanvang: 20.00 uur.

Lezing 21 april 2020

"Fruit uit eigen Tuin" door Joke van den Ban.

Locatie: bijgebouw NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Leden gratis(op vertoon van ledenpas) incl 1 introducee, niet leden € 4,00