Gardenista

Gardenista competitie bloemschikken 2022

meer dan een bloemschikkampioenschap!

Gardenista is het groenfestival in Nederland met aandacht voor duurzaamheid, ecologie, groenstyling, tuinen en cultuur. Het eerste festival in 2019 trok maar liefst 15.000 bezoekers, dus dat belooft wat voor de tweede editie in 2022.

De bloemschikcompetitie voor amateurs en studenten vindt plaats op woensdag 25 mei 2022. De bloemschikcompetitie voor professionals is op donderdag 26 mei 2022.

Het wordt niet alleen een competitie van bloemschikken, maar ook elkaar ontmoeten en creatieve inspiratie opdoen.

De amateurs en studenten worden op woensdagochtend 25 mei 2022 op historische buitenplaats ‘Den Alerdinck’ te Laag-Zuthem verwacht. Dit sfeervolle landgoed is vlakbij Zwolle.

Na een gezamenlijke opening maken de deelnemers ter plaatse hun arrangement op het tentoonstellingsterrein in een grote open tent. Ze krijgen 2½ uur de tijd om een groots bloemwerk te maken.

Voor de inwendige mens zal goed gezorgd worden in de vorm van drinken en lunchpakket. In de middag is er tijd om het festival te bezoeken. De jury gaat dan aan de slag en rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met het bekend maken van de uitslagen. De eerste drie uit elke categorie worden uitgenodigd voor de finale. Alle arrangementen zijn te bezichtigen ten tijden van het festival.

Op zondag 29 mei vinden de finales van studenten, amateurs en professionals plaats. De eerste drie, uit elke categorie strijden op het podium onder toeziend oog van de vakjury en publiek voor de eindzege. Pas dan weten we welke amateur, student en professional zich de Bloemstylisten van Gardenista 2022 mogen noemen. Zij krijgen een paginagroot artikel in het blad Groei & Bloei, waarin zij hun vakmanschap en creativiteit mogen tonen!

Wij nodigen je van harte uit om samen met ons het bloemschikken tijdens het festival tot een groot bloemrijk succes te maken.

Aanmelden kan via de website van Gardenista www.gardenista.nl/bloemschikken

Heb je nog vragen mail dan naar: bloemschikken(at)gardenista.nl

NOG MEER NIEUWS OVER GARDENISTA:

Word vrijwilliger en werk mee aan het festival Gardenista !

Na een prachtig bloem- en tuinfestival in 2019 strijkt Gardenista in 2022 neer op de historische buitenplaats Den Alerdinck (tussen Zwolle en Raalte) van 25 tot en met 29 mei. De eerste editie was mede dankzij de inzet van meer dan 100 festivalvrijwilligers een groot succes. Om er ook dit jaar een onvergetelijk festival van te maken is Gardenista op zoek naar festivalvrijwilligers. Jij kunt je nu weer aanmelden om te helpen bij dit unieke groene festival.

Wat vragen wij van jou?

Bij de opbouw en de afbouw van het festival help je mee om het terrein in te richten of juist weer schoon op te leveren. Tijdens het festival bemens je de informatiebalie, kassa, bent gastvrouw of gastheer of waak over de aankopen van onze bezoekers. Dit is maar een greep uit de werkzaamheden. En dat allemaal op de fantastische buitenplaats Den Alerdinck die wordt omgetoverd tot een kleurrijk groen festivalterrein.

Waarom vrijwilliger worden tijdens Gardenista?

• Als vrijwilliger van Gardenista werk je een of meerdere dagen in een team van enthousiaste mensen die allemaal passie hebben voor groen!
  • Iedereen heeft zijn eigen talent en dat mag gezien worden. Je kunt je opgeven voor specifieke werkzaamheden zoals het opbouwen van het terrein, gastheer/vrouw, etc.
  • Per dag krijg je een vergoeding van 25,- en uiteraard zorgen we voor koffie en lunch!
  • Kom je van ver? Dan zijn er leuke en betaalbare campings en hotels in de buurt. Maak er een gezellig weekend van rondom Gardenista en Zwolle!

Vind jij het leuk om mee te helpen om van Gardenista een prachtig festival te maken? Hou je van aanpakken en ben je klantvriendelijk? Meld je dan aan als vrijwilliger. Kijk op Gardenista.nl/vrijwilligers.

https://gardenista.nl/organisatie/?utm_source=online&utm_medium=GBafdelingen&utm_campaign=vrijwilligers#festivalvrijwilliger ]

De competities

Doe mee aan één van de Gardenista competities!

Gardenista 2022 komt er aan! Dit jaar zijn er maar liefst 4 competities waar je met jouw kennis, kunde en enthousiasme aan kunt deelnemen. Er zijn competities op het gebied van:

• Bloemschikken
  • Inspiratietuinen
  • Postzegeltuinen
  • Kwekerscompetitie

Ben je een enthousiaste bloemstylist (student, amateur of professional)? Een fanatieke (hobby)kweker? Of ontwerp je tuinen als hobby of voor je werk? Toon jouw talent tijdens Gardenista en inspireer duizenden bezoekers met jouw ontwerp of creatie!

De meeste competities worden beoordeeld door een vakkundige jury en er is een publieksprijs. Iedere bezoeker kan een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete postzegeltuin, bloemarrangement en plant.

Wil je meer weten over de competities of je aanmelden? Kijk dan op Gardenista.nl of neem contact op via jongeneel(at)gardenista.nl.