Groentips & Groeninfo

Stoer in de Schaduw

Ook dit jaar organiseert Groei & Bloei afd. Hilversum/Wijdemeren i.s.m. Pinetum Blijdestein de plantenmarkt "Stoer in de SChaduw".
Bij deze plantenmarkt ligt de nadruk op planten die goed te gebruiken zijn in de schaduw en halfschaduw. Er komen diverse plantenverenigingen en kwekers om te laten zien wat er allemaal mogelijk is.
Het is elk jaar weer een gezellige markt.
Bij het bezoekerscentrum is koffie en thee verkrijgbaar en om 12.00 uur kunt u meelopen met een rondleiding langs geneeskrachtige kruiden en planten in de tuin.

Datum: zaterdag 1 juni 2019
Locatie: Pinetum Blijdestein, van der Lindenlaan 125 in Hilversum.
Entree:€ 2,50. Leden van Groei & Bloei en Pinetum gratis (op vertoon van ledenpas).
Meer informatie: www.hilversum.groei.nl  en www.pinetum.nl

Een "Vet" Weekend

"Succulenta", de Nederlands-Belgische vereniging van liefhebbers van cactussen en vetplanten, bestaat dit jaar 100 jaar.
Dit jubileum wordt groots gevierd met een voor ieder toegankleijk jubileumweekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019, in de Tropische kassen van de Botanische tuinen in Utrecnt.
Bezoekers kunnen kennis maken met succulenten en het kweken daarvan.
Leden van "Succulenta" staan klaar om uitleg te geven over de vereniging en met tips over het kweken van planten.
Er zijn zaai- en entdemonstraties  en er zijn natuurlijk ook planten te koop.
Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Meer informatie: www.uu.nl/botanischetuinen en www.succulenta.nl

Historische Landschapswandeling

In de maanden april tot en met oktober wordt er iedere 2e zondag en 3e woensdag van de maand een rondleiding gegeven over het terrein van Bartimeus en Nieuw Hydepark.
Deze rondleiding gaat langs historische plekken die nog herinneren aan de tijd dat de bankiersfamilie van Loon op Hydepark woonde.

De landschapswandeling start om 13.30 uur vanaf de historische moestuin van Bartimeus waar u rond 15.30 ook weer terugkomt.

De kosten bedragen € 5,00 p.p.
U kunt zich opgeven en betalen bij de medewerkers van het theehuis van de moestuin. tel. 0343 526963

Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
Bericht uit Singapore