Presentatie 15 januari 2019

Winterherkenning van bomen en struiken in bos en veld door René Wassenberg.

Rene Wassenberg  is natuurgids bij de IVN afd. Heuvelrug en Kromme Rijn.
Deze avond komt hij vertellen over het herkennen van bomen en struiken in de winter.
En bomen en struiken herken je o.a. aan de bast, twijgen,vruchten en knoppen.
Voor de pauze wordt de presentatie ondersteund door een powerpoint en na de pauze gaan we de meegenomen twijgen bekijken.
U bent van harte welkom op deze avond.

Locatie: Bijgebouw NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, Zeist
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Leden gratis(op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00

Lezing 19 februari 2019

Le Nouveau Riche en hun Tuinen, Extravagantie en Excentriciteit door Jan Holwerda.

Jan Holwerda heeft een eigen onderzoeksbureau "Groen Verleden"en doet onderzoek op het terrein van Historisch Groen.
De nieuwe rijken hadden de mogelijkheid om tuinen aan te laten leggen die soms ongekend waren. En hoe het eigenlijk hoort, was niet aan de orde. Veel van deze tuinen zijn er niet meer, maar  tekeningen en oude foto's zijn wel bewaard gebleven en laten de extravagantie en excentriciteit van deze tuinen zien.

Locatie: Bijgebouw NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist
Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet-leden € 4,00.

Lezing 19 maart 2019

Wilde Bloemen door Jos Groen en Petra Hageman

Aanvang: 20.15 uur
Entree: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00 p.p.

Lezing 16 april 2019

Vaste planten en hun omgeving door Cor Bras

Deze lezing gaat over het plaatsen van planten op de juiste plek, mede aan de hand van het standplaatscode systeem van Hanssen en  Mussel zoals gebruikt bij kwekerij Ploeger in de Bilt. Deze gaat uit van de standplaats van de plant in de natuur en vertaalt die naar de tuin. En er is natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen.

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Leden gratis(op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00

Lezing 15 oktober 2019

Heerlijk Herfst door Gerard van Buiten

Voor veel mensen is de herfst het einde van het tuinseizoen. Maar wat een weelde kun je hebben in de herfsttuin. Sommige bomen, struiken en zelfs vaste planten hebben de prachtigste herfstkleuren. Hoe ontstaan die kleuren eigenlijk en hoe komt het eigenlijk dat de herfstkleuren het ene jaar mooier zijn dan het andere.
Deze avond krijgt u antwoord op die vragen!

Locatie: Bijgebouw NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b in Zeist.
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Leden gratis( op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00

Lezing 19 november 2019

Bomen, heesters en vaste planten in de kleinere tuin, deel 4 door Wouter Kromhout

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00.

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL