Lezing 20 november 2018

Geschiedenis en natuurverbetering Vechtplassengebied en Noorderpark door Bert van der Tol

Bert van der Tol is rondleider bij de IVN afd. Vecht en Plassengebied.
Hij informeert ons deze avond over de geschiedenis en veranderingen in dit gebied en over de herstelwerkzaamheden van het veen.
Van harte welkom.

Locatie: NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b in Zeist.
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00.

Lezing 15 januari 2019

Winterherkenning van bomen en struiken in bos en veld door René Wassenberg.

Rene Wassenberg  is vrijwilliger bij de IVN afd. Heuvelrug en Kromme Rijn.
Deze avond komt hij vertellen over het herkennen van bomen en struiken in de winter.
En bomen en struiken herken je o.a. aan de bast, twijgen,vruchten en knoppen.
U bent van harte welkom op deze avond.

Locatie: NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, Zeist
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Leden gratis(op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00

Lezing 19 februari 2019

Le Nouveau Riche en hun Tuinen, Extravagantie en Excentriciteit door Jan Holwerda.

Jan Holwerda heeft een eigen onderzoeksbureau "Groen Verleden"en doet onderzoek op het terrein van Historisch Groen.
De nieuwe rijken hadden de mogelijkheid om tuinen aan te laten leggen die soms ongekend waren. En hoe het eigenlijk hoort, was niet aan de orde. Veel van deze tuinen zijn er niet meer, maar  tekeningen en oude foto's zijn wel bewaard gebleven en laten de extravagantie en excentriciteit van deze tuinen zien.

Locatie: NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist
Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet-leden € 4,00.

herfstbladeren
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876