Lezing 16 oktober 2018

Magical Mixes door Jacqueline van der Kloet

Al meer dan 25 jaar tuiniert Jacqueline van der Kloet in haar eigen tuin, De Theetuin in Weesp, met voorjaarsbollen. Ze gebruikt ze als wezenlijk onderdeel van de beplanting, in combinatie met vaste planten, heesters en tweejarige voorjaarsbloemen.
De lezing "Magical Mixes" gaat over de toepassing van bloembollen in De Theetuin, maar ook in klein- en grootschalige projecten in binnen- en buitenland zoals de Keukenhof in Lisse, de Floriade in 2012, de bloementuin van Kasteel Amerongen , diverse tuinparken in Duitsland en de Lurie Garden in Chigago.
Aan de orde komen o.a. samenstelling in kleuren, hoeveelheden en beheer op langere termijn.

Locatie: NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b in Zeist
Aanvang: 20.00 uur

Lezing 20 november 2018

Geschiedenis en natuurverbetering Vechtplassengebied en Noorderpark door Bert van der Tol

Locatie: NoorderLichtkerk, Bergweg 92 a/b in Zeist.
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: Leden gratis (op vertoon van ledenpas) incl. 1 introducee, niet leden € 4,00.

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders