Groentips & Groeninfo

Tuinplezier! 2018

Het rayon Utrecht van Groei & Bloei en de Botanische tuin in Utrecht, organiseren ook dit jaar weer een fantastisch voorjaarsweekend op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018.

Dit jaar is het thema: Een kruidig tuinjaar!

Kruiden staan volop in de belangstelling! In elk kookprogramma kom je ze tegen, verse kruiden met niet alledaagse smaken. Naast de klassieke keukenkruiden komen er steeds meer bijzondere smaken bij. De planten zijn vaak prima in de tuin te kweken en heerlijk om zelf mee te experimenteren.
Maar kruiden zijn meer dan alleen maar ingrediĆ«nten voor de kookliefhebber. 
Ze worden al duizenden jaren gebruikt als huismiddeltje of serieus medicijn en het zijn vaak ook nog eens prachtige tuinplanten die rijk bloeien en in trek zijn bij allerlei insecten. Kruiden zijn enorm veelzijdig.

Dit weekend is vooral praktisch voor elke plantenliefhebber. Of je nu een grote tuin of een klein balkon hebt, kruiden kweken kan overal. 
Naast een breed aanbod van tuinplanten, zaden en gereedschap zijn er gespecialiseerde  kruidenkwekers zoals Schoutens Kruiden uit Boskoop en The Natural world met exotische kruiden. 
Er zijn diverse workshops, lezingen en rondleidingen.
En natuurlijk is er ook een programma voor kinderen.

Het complete programma en alle deelnemers zijn vanaf eind januari te vinden op de site van de Botanische tuinen in Utrecht.

Meer info: www.uu.nl/botanischetuinen 
Adres: Fort Hoofddijk, Botanische tuinen Utrecht
Budapestlaan 17 in Utrecht

meer
16
Feb
STORMSCHADE
16
Feb
test