Nationale Tuinweek 2018

De Nationale Tuinweek 2018, van 9 tot en met 17 juni, heeft als thema "Moestuinieren".

Afdelingen van Tuinvereniging Groei & Bloei organiseren in heel Nederland "Groene" activiteiten.
Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden. Deelname aan de meeste activiteiten is gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd.

De week wordt feestelijk afgesloten met het jaarlijkse Open Tuinenweekend, op 16 en 17 juni.
Ruim 1000 Groei & Bloei leden openen hun tuinhekken voor iedereen!

Open tuinen in Zeist

Ook de afd. Zeist e.o. doet mee aan het Open Tuinenweekend en wel op zaterdag 16 juni.
Twee van de drie complexen van de Vereniging van Amateurtuinders zijn op deze dag geopend van 10.00 - 13.00 uur. Zij informeren u graag over alle zaken die met moestuinieren te maken hebben.

Complex de Grifthoek is gesitueerd achte de sportvelden van Seastum, Noordweg 5,  3732 HT De Bilt.
Het andere geopende complex is Molenbosch, de tuinen in het Molenbosch zijn lopend en per fiets te bereiekn via de Driebergseweg 7, door het hek en dan meteen linsaf, of via de Molenweg  bij het bord van het Utrechts Landschap.
Auto's kunnen parkeren op de Molenweg in Zeist
U bent van harte welkom!!.

Daarnaast zijn er ook particuliere tuinen geopend en wel de tuin van Jeska Kegels, Brugakker 65 - 20 in Zeist(West),nabij volkstuincomplex de Grifthoek.
Een mooie tuin van een enthousiaste tuinliefhebster met een diversiteit aan planten.
Ook de tuin van Joke en Wim Hartjes,  Schaerweijdelaan 133 in Zeist is geopend. Deze tuin heeft naast veel vaste planten, fruitbomen en een moestuin.
Daarnaast bent u ook welkom in de tuin van Ria en Ad van Leeuwen aan de Molenweg 19 in Zeist.
Naast een prachtige tuin zijn hier ook dieren zoals kippen, eenden enz.

De openingstijden particuliere tuinen: 10.00 - 16.00 uur.
De toegang: gratis.

U bent van harte welkom!!

Meer informatie over alle activiteiten en open tuinen in de buurt of iets verder weg vindt u op: www.groei.nl/tuinweek

Tegel eruit, Plant erin!

Dit is al jaren de slogan van de nationale Tuinweek en ook dit jaar kunt u weer 1 tegel inleveren en u ontvangt dan twee gratis plantjes voor in de (moes)tuin.
Dit kan op zaterdag 23 juni 2018 bij een vestiging van Intratuin tussen 10.00 - 15.00 uur.

De bloemenweide
De bloemenweide