Zeist

Lezingen

Lezingen 

SAVE THE DATE!

" Kruiden, Proeven, Beleving, (culinaire) Kruidenolie maken.
Op 18 september van  20.00-22.00 uur in de Noorderlicht Kerk te Zeist, lezing en workshop (culinaire) kruidenolie maken door Bernadette van Straalen (KruidenStraalen)

Bernadette geeft een lezing (workshop) over de achtergrond en de herkomst van biologische extra vierge olijfolie (de basisolie van deze kruidenolie). Hierna gaan we onze eigen kruidenolie samenstellen. We gebruiken verse en gedroogde kruiden (onder andere uit eigen tuin). Je komt meer te weten over de verschillende te gebruiken kruiden en hun (smaak)eigenschappen, de te gebruiken kruidencombinaties en veel extra tips en ideeën. Over olijfolie ga je vanzelfsprekend ook meer horen, olijfolie is de basis van de twee of drie kruidenolies die we gaan samenstellen. Bij deze gezellige avond hoort ook een proeverij, waarbij je verschillende smaaksensaties van kruidenolie op basis van olijfolie kunt proeven en beleven. De kruidenolie neem je vanzelfsprekend achteraf mee naar huis.

Bernadette reikt (achteraf) ook een (digitale) reader uit met daarin de recepten en veel verschillende extra’s, tips en variatiemogelijkheden.
Voor alle materiaal wordt gezorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen kruiden meenemen om te gebruiken.

Let op: bij deze lezing/workshop geldt een maximum van 15 mensen en een inschrijving (zodat Bernadette weet wat zij mee moet nemen en zodat er niet teveel mensen komen). Reserveren via secretariaatgroeizeist22(at)gmail.com."

Op de 3de woensdag in oktober (de 16de) spreekt Huub van der Maat. 

De familie van der Maat is in de regio geen onbekende: de familie woont met drie generaties op de boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik in het Kromme Rijn gebied. Huub  is ‘chef Boomgaard’. Hij is binnen de familie degene met een grote kennis van alles wat groeit en bloeit in de boomgaard, zoals kiwi’s, appels, peren, pruimen, kersen, bramen en rode bessen. Alle generaties werken op deze boerderij op een milieubewuste manier. Zo begon Huub al jaren geleden met het inzetten van allerlei nuttige insecten. Naast het werk op de boerderij was Huub tot voor kort dagelijks bestuurslid bij het waterschap Stichtse Rijnlanden en is hij oprichter van Terecht Anders en Local2Local, die zich beide inzetten voor ondernemers in het buitengebied. Ook is hij actief binnen de Land- en Tuinbouw Organisatie, LTO-noord, waar hij in de vakgroep multifunctionele landbouw zit. Huub vertelt graag over het bedrijf en zijn ideeën  over verantwoordde teelt van producten. Met die ideeen en de ervaring en kennis van Huub op het gebied van fruitteelt, kan je je voordeel doen tijdens deze lezing.

WAAR?

Noorderlicht Kerk in Zeist

Wanneer?

Op de 3de woensdagavond van de maand september (18 september Bernadette)  en oktober (16 oktober, Huub) van  20.-2200. De zaal is open vanaf 1930. Je kunt gratis parkeren rond de kerk. De lezingen zijn gratis. Voor thee en koffie wordt gezorgd.