Open Tuinen

Open Tuinenweekend: 15 en 16 juni 2024

Hoe groen is het gras bij de buren?

Het open tuinenweekend is een must-visit voor iedereen die houdt van groen, bloemen en tuinieren. Dit jaar vindt het evenement plaats op 15 en 16 juni. Ruim duizend leden van Groei & Bloei stellen hun prachtige tuinen open voor publiek. Kom langs, laat je inspireren en geniet van al het moois dat Nederlandse tuinen te bieden hebben!

Kijk voor een overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/opentuinenweekend.

Als afdeling Zeist organiseren we ook weer een Open Tuinen Dag. Dit jaar op zaterdag 15 juni 2024 van 1100-16.00. De Open Tuinen Dag is een van de meest succesvolle activiteiten van onze afdeling!

Onderstaande deelnemers stellen hun tuin open, de lijst wordt nog dagelijks aangevuld en gewijzigd, dus houd deze in de gaten!

1. Particuliere tuin van Jenneke, Brugakker 6507. Zeist.

Jenneke's tuin grenst aan het buitengebied van Zeist en het Utrechts Landschap,en is opgedeeld in vakken met als uitgangspunt veel kruiden en eetbare bloemen die ze in de keuken gebruikt en voor thee mengsels zoals de citroenverbena.De kleine moestuinhoek is achterin met een grote artisjok en de walnoot voor de schaduw.Jenneke experimenteert met een verhoogde bak gemaakt van afvalhout en oude takken en compost. Langs de kant zijn enkele fruitbomen en ander klein fruit afgewisseld met rozen die heerlijk geuren vanaf het terras.Op dit moment bloeit de venkel met een reusachtige bloemen weelde tot bijna 4 meter. Kom je een kijkje nemen en proeven van wat lekkers gemaakt uit eigen tuin zoals de rozenlikeur van de apothekersroos. Welkom, Jenneke

2. Particuliere tuin vam Jeska, Brugakker 6520, Zeist

Jeska’s tuin: een romantische, niet al te grote tuin vol inspiratie in Zeist-West. In de achtertuin vind je een aantal grote, weelderige borders, een vijvertje en twee met rozen omzoomde terrassen. De omsloten voortuin bestaat uit twee flinke borders, een kruidenhoekje, een moestuin op poten en een zonnige loungeplek. Kom genieten van verschillende acers, hortensia’s, clematissen, kornoeljes, rozen en verrassende vaste planten. Koffie en thee met wat lekkers staan klaar! Om alvast een kijkje te nemen, kan je Jeska volgen op Instagram en op haar blog onder de naam ‘Bloemlezen’. Ook leuk om te weten, de tuinen van Jenneke en Jeska zijn hemelsbreed 30 meter van elkaar verwijderd, dus fijn te combineren.

3. Buurttuin Couwenhoven, achter Couwenhoven flat 20, Zeist

De buurttuin is ontstaan door een initiatief van MeanderOmnium ,woningbouwvereniging NabijWonen , Woongroen en buurtbewoners. In de tuin staan verschillende planten, bomen, groenten en fruitplanten. We hebben zelfs 4 druivenranken.  De tuin is van verschillende kanten bereikbaar.  Via de Weteringenlaan, via de parkeerplaats bij de Couwenhoven flats 10 en 20 . Deze tuin is de Winnaar van onze Vergroeningswedstrijd 2024.

4. Particuliere tuin Ria, Molenweg 19 Zeist

Ria is een trouwe deelnemer aan de Open Tuinen route, ook vorige jare opende zij haar tuin, waarin ze zo natuurlijk mogelijk probeert te tuinieren. Kom kijken in haar tuin waaraan ze dagelijks veel plezier beleeft en dit ook wil delen.

5. Griftbosje bereikbaar  via de speeltuin Griffensteyn (Cornelis Schellingerlaan) of via de ingang aan de Griffensteijnselaan naast huis nr 82

Het Griftbosje won onze vergroeningswedstrijd 2023 (zie ook www.griftbosje.nl), het is een leuk kleinschalig initiatief dat het groen in de buurt een boost heeft gegeven. Het ligt naast de speeltuin, dus makkelijk bereikbaar, de waterpomp is een grote attrachtie voor de kids. Kom kijken in het Griftbosje, er is het nodige te zien en te doen!

6. Particuliere tuin van Attie, Lievendaallaan 8  Zeist, zie ook www.achterdeheg.nl

De tuin is verdeeld in tuinkamers. Er is een boomgaard, moestuin, kruidenhoek, formeel gedeelte en diverse zitjes.

7. Particuliere tuin van Paul, Homeruslaan 12 Zeist (tekst volgt)

Wil je op 15 juni 2024 je tuin open stellen voor publiek? Meld je dan aan bij secretariaatgroeizeist22@gmail.com