Zeist

Welkom bij Groei & Bloei
Zeist

Uitgelicht

Welkom bij Groei & Bloei Zeist e.o.
Een actieve vereniging met korte lijnen die (duurzaam) GROEN hoog in het vaandel heeft.

Bem je ook altijd zo druk in november? Een prachtig jaargetijde, zeker als je in de bossen woont, misschien wel de allermooiste. Bessen en herfstblad geven kleur aan de tuin. Planten gaan in winterrust. Hoe mooi dat alles kan zijn, vertelde spreker/bioloog Leo Brand ons op de laatste lezing. We gleden massaal weg naar een herfstparadijs bij het zien van zijn prachtige foto's van paddenstoelen en pompoenen.  Maar, ben jij ook altijd zo druk? Want naast dat wegdromen, valt er in de herfst zo ontzettend veel te doen. PFFF.  Slappe takken van struikrozen, vlinderstruik en Lavatera halveren. Alle bomen moet geinspecteerd en de dakplataan gesnoeid. Nestkastjes en tuinmeubilair schoonmaken. Kortom alles moet winterklaar gemaakt worden. Maar vooral dat blad, ik schat dat we zo'm 100 kilo de komende maanden weg moeten werken, veelal van de beuk en de eik en dat verteert ook zo slecht. Alles maar op zijn tijd. En als we geen zin hebben, dan doen we het niet. Dat blijkt een goede methodiek! Wat heeft de afdeling Zeist de komende tijd te bieden? Je leest het hieronder.

1. Dagexcursie maart 2024 in de omgeving van Utrecht.

Al vroeg in het jaar laten Wim en Marianne Baas in Westbroek ons genieten van hun moeras- en stinzen planten tuin met o.a. lenteklokjes, orchideeën, cyclaampjes. Na de lunch brengen we een bezoek aan Villa de Uitkijk, waar in het voorjaar vroege voorjaarsbloeiers in bloei staan. Djoeke van Zwetselaar zal ons rondleiden door haar sfeervolle tuin rond het koetshuis uit 1850. Vrijdag 22 maart 2024 zijn we in beide tuinen met maximaal 20 personen welkom. Om 10.30 u. worden we in Westbroek op eigen gelegenheid verwacht. Nadere informatie volgt. De kosten bedragen € 12.00 (exclusief lunch).

Als je belangstelling hebt geef je dan snel op (vol = vol), maar in ieder geval vóór 10 maart bij Carla Francissen, met naam, adres, emailadres en tel.nr.
carlafrancissen@gmail.com; mobiel 0653748844.

2. De lezingen. Op de 21ste februari 2024 verwelkomen we Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen in Utrecht die een lezing houdt over schaduwplanten.

* Op de 20ste maart 2024   is het weer tijd voor de jaarlijkse ALV gevolgd door een lezing van Vera Greutink. Vera schreef haar 3de boek over de klimaatbestendige eetbare tuin en geeft een lezing over dit onderwerp en over permacultuur na de ALV.

Noteer de data in de agenda!

4. Het complete overzicht van activiteiten, de volledige tekst en de inschrijfmogelijkheden tref je verder op de website (klik op de linken en kijk op de verschillende pagina's) van Groei & Bloei Zeist https://zeist.groei.nl

5. Wat kan kan je doen en hoe moet je het doen in de tuin? Van alles over snoeien, kweken, zaaien, kortom tuin activiteiten vind je op de site van Groei & Bloei bij de Tuinkalender, neem eens een kijkje bij de vele handige video's waarbij je stap voor stap door bv een snoeiproces wordt geleid. https://groei.nl/tuin/tuinkalender

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief die de eerste week van de maand verschijnt. Het is de beste manier om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van Groei & Bloei Zeist.

Voor vragen: secretariaatgroeizeist22(at)gmail.com

 

 

 

 

Tuinlog

16 Oct

Paul

Wolken…

15 Oct

Harry Hakvoort

Vroege lentebloei

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden