Zeist

Welkom bij Groei & Bloei
Zeist

Uitgelicht

Welkom bij Groei & Bloei Zeist e.o.
 

Een actieve vereniging met korte lijnen die (duurzaam) GROEN hoog in het vaandel heeft.

 1. Bezoek Bostuin. Zaterdag 25 februari 2023 zijn we met 20 personen welkom om 14.00 u in de bostuin van de familie Waasdorp in Bosch en Duin.

 2. Bloemschikken Wil je bloemschikken? Dan kan bij Groei&Bloei Zeist. op 16 december wordt de tradtionele kerstworkshop georganiseerd. Op 7 februari 2023 vindt de IKEBANA workshop weer plaats.
 3. Op woensdagavond 16 november sprak bioloog Kees Boele over ziekten en plagen. Wie daar in de tuin last van heeft, mocht een deel van de plant of boom meenemen, Kees gaf achteraf ook nog een tip over een boek en advies over wortelluis bij andijvie, zie de pagina "Lezingen najaar 2022 en voorjaar 2023'. Tijdens deze lezing van Kees was gelegenheid tot het uitzoeken van bloemschikmateriaal geschonken door mw Cornelissen uit IJsselstein en opgehaald door Joke Hartjens: beiden hartelijke dank!
 4. Excursie 20 april naar o.a. Tuinen van Demen
 5. Lezingen Ook de 1 en 2de lezing van het nieuwe jaar zijn al bekend: op woensdag 22 februari 2023 komt Martje van den Bosch van De Tuinen van Demen vertellen over de opbouw van de border: hoe doe je dat geheel naar eigen smaak? De lezing kan goed gecombineerd worden met de excursie naar De Tuinen van Demen op 20 april 2023. En na de AVL op 8 maart 2023 spreekt veldbioloog Leo Brand over de Wereld van het Kleine. Zoals de naam al zegt, zoomt Leo in op het leven in onze tuin wat je met het blote oog nog net kunt zien, maar waar velen aan voorbij lopen 
 6. SAVE THE DATE ALV Onze jaarlijkse ALV zal plaatsvinden op woensdag 8 maart 2023.  In het bijgebouw van de Noorderlichtkerk. We beginnen om 19.30. Na de ALV wordt weer een lezing georganiseerd. Die zal duren tot 22.00. Houd de website, de iedere maand verschijnende nieuwsbrief en de Tuinzin in de gaten voor updates.
 7. Margreet schreef een verslag van de oktober excursie naar Laren en Baarn.
 8. Nieuwsgierig naar de digitale Tuinzin? Onderstaand het winternummer met link. Deze versie valt binnenkort ook op de mat.

   

  Tuinzin Groei en Bloei Zeist Winter 2022-2023
  Deze bladerbare versie werkt ook op mobiele telefoons en tablets.

 9. Voor de liefhebbers, ook nog het Herfstnummer van de Tuinzin. Kijk hier in de bladderversie. Tuinzin Groei en Bloei Zeist Herfst 2022:

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief die de eerste week van de maand verschijnt. Het is de beste manier om op de hoogte te worden gehouden van alle activiteiten van Groei & Bloei Zeist.

Voor vragen: secretariaatgroeizeist22@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Tuinlog

08 Jan

Paul

2022

14 Nov

Anneke Duyvesteijn

Een tuin op de toekomst voorbereid(2) - Blik op de…

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden