Zeist

Welkom bij Groei & Bloei
Zeist

Uitgelicht

Welkom bij Groei & Bloei Zeist e.o.
Een actieve vereniging met korte lijnen die (duurzaam) GROEN hoog in het vaandel heeft.

Ook in deze, voor tuinliefhebbers drukke lente maand april een vooruitblik op de volle agenda. Vol met activiteiten die allemaal te maken hebben met Groen en Genieten. De kou is voorbij: laat de zon maar komen! Het volledige overzicht, de volledige tekst en de inschrijfmogelijkheden tref je verder op de website (klik op de linken en kijk op de verschillende pagina's) van Groei & Bloei Zeist https://zeist.groei.nl, Snuffel eens rustig rond op onze site: er is veel te ontdekken.

Let op, het blijkt niet voor iedereen duidelijk, maar bij ieder punt tref je een link waarop je kunt doorklikken naar de volledige tekst op de website:  

 

1. De wedstrijd Vergroening  is gestart en loopt volop..De oproep is inmiddels in de H-A-H bladen van Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied verschenen. Inschrijven kan tot 1 juni 2023 via secretariaatgroeizeist22@gmail.com. Hier kunnen ook eventuele vragen worden gesteld.

2. De Open Tuionen op 17 juni 2023 vindt ook dit jaar weer plaats. De eerste kandidaten (Historische Theetuin Bartimeus  in Doorn, particuliere tuin in Zeist en buurtinitiatief 't Griftbosje) hebben zich al aangemeld en zijn zeer divers wat de Open Tuinen altijd spannend maakt. Want iedereen kan meedoen met de Open Tuinen, of je nu een postzegeltuintje hebt of een landgoed. . Zin om mee te doen met dit jaarlijkse, succesvolle en gezellige evenement? Schrijf je in via het secretariaat: secretariaatgroeizeist22@gmail.com

3. De lezingen. Er zijn weer diverse sprekers uitgenodigd om de komende tijd te spreken over een bijzonder groen- of tuin onderwerp. Zo komt in oktober Marcel van de kwekerij voor opvallende vaste planten. In november (nog onder voorbehoud) schrijfster Vera Greutink over de klimaatbestendige, eetbare tuin. In het voorjaar van 2024 verwelkomen we dan op de 21ste februari 2024 Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen in Utrecht over schaduwplanten. Terwijl op de 20ste maart een oude bekende acte de presence geeft: Leo Brand, dit keer met een lezing over Stinzenplanten. Noteer de data in de agenda!

4. Nieuwsgierig naar de digitale Tuinzin? Onderstaand het lentenummer met link. 
Tuinzin Groei en Bloei Zeist Lente 2023 Deze bladerbare versie werkt ook op mobiele telefoons en tablets. Meer nieuws over de Tuinzin: op de ALV is besloten te stoppen met de Tuinzin. Het laatste nummer wordt het zomernummer en verschijnt eind mei/begin juni.

 

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief die de eerste week van de maand verschijnt. Het is de beste manier om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van Groei & Bloei Zeist.

Voor vragen: secretariaatgroeizeist22(at)gmail.com

 

 

 

 

Tuinlog

28 May

Veris-lente

2023 week 21 maand nat -  maand droog

18 May

Harry Hakvoort

Niet uit te spreken…

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden