Zeist

Welkom bij Groei & Bloei
Zeist

Uitgelicht

Welkom bij Groei & Bloei Zeist e.o.

LET OP: DE DATUM VAN DE ALV IS OP WOENSDAGAVOND 21 FEBRUARI 2024 VAN 19.30 tot 20.00.  VAN 20.00 tot 22.00 SPREEKT GERARD VAN BUITEN VAN DE BOTANISCHE TUINEN UTRECHT OVER SCHADUWPLANTEN. 

LET OP: OP 26 MAART IS ER WEER EEN LEUKE PAAS BLOEMSCHIK WORKSHOP IN BUURTHUIS AUSTERLITZ

LET OP: ER ZIJN NOG ENKELE PLEKKEN BIJ DE DAGEXCURSIE OP 22 MRT OMGEVING UTRECHT 

LET OP, ER KOMT WEER EEN IKEBANA WORKSHOP OP 20 FEBRUARI 2024. SCRHIJF JE SNEL IN VOOR DEZE POPULAIRE WORKSHOP

LET OP: VOLGENDE MAAND STARTEN WE WEER MET DE VERGROENINGSWEDSTRIJD MET 2 JURYLEDEN WAARVAN 1 ZICH AL HEEFT AANGEMELD, MAAR WE ZOEKEN NOG EEN TWEEDE DIE ZIN HEEFT OM IN CA 1 TOT MAX 2 UUR (IS TOTALE TIJDSINVESTERING) DE INZENDINGEN TE BEOORDELEN, MELD JE AAN BIJ HET SECRETARIAAT ALS JE HIER ZIN IN HEBT. 

Wat organiseren we de komende maanden nog meer?

Gratis rondleiding en wijnproeverij 

Een van onze goede voornemens is om in het nieuwe jaar vaker uitjes te organiseren. Dat kan een rondleiding zijn of een workshop. En of die nu al dan niet veel of weinig leden trekken, maakt eigenlijk niet veel uit. Het gaat om de pret. En zo tracteert het bestuur op 15 mei 2024 (19.30-21.30) haar leden op een rondleiding en wijnproeverij bij het unieke Hoog Beek en Royen. Schrijf je in via secretariaatgroeizeist22@gmail.com onder vermelding van het lidnummer. Dit kan tot 1 april voor maximaal 50 leden die gereserveerd hebben.

Wat heeft de afdeling Zeist de komende tijd te bieden? Je leest het hieronder.

1. Dagexcursie maart 2024 in de omgeving van Utrecht.

Al vroeg in het jaar laten Wim en Marianne Baas in Westbroek ons genieten van hun moeras- en stinzen planten tuin met o.a. lenteklokjes, orchideeën, cyclaampjes. Na de lunch brengen we een bezoek aan Villa de Uitkijk, waar in het voorjaar vroege voorjaarsbloeiers in bloei staan. Djoeke van Zwetselaar zal ons rondleiden door haar sfeervolle tuin rond het koetshuis uit 1850. Vrijdag 22 maart 2024 zijn we in beide tuinen met maximaal 20 personen welkom. Om 10.30 u. worden we in Westbroek op eigen gelegenheid verwacht. Nadere informatie volgt. De kosten bedragen € 12.00 (exclusief lunch).

Als je belangstelling hebt geef je dan snel op (vol = vol), maar in ieder geval vóór 10 maart bij Carla Francissen, met naam, adres, emailadres en tel.nr.
carlafrancissen@gmail.com; mobiel 0653748844.

2. PAASWORKSHOP op 26 maart

 

Het aanbod van bloemen kan anders zijn dan op de foto, maar de kleurstelling zal ongeveer gelijk zijn.

3. De 2-daagse tuinreis in juli 2024 georganiseerd door Gerrit en Carla zit vol .

4. De lezingen. Op de 21ste februari 2024 verwelkomen we Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen in Utrecht die een lezing houdt over schaduwplanten.

* Op de 20ste maart 2024   geeft Vera Greutink een lezing van 20.00-22.00.. Vera schreef haar 3de boek over de klimaatbestendige eetbare tuin en geeft een lezing over dit onderwerp en over permacultuur.

Noteer de data in de agenda!

5. Het complete overzicht van activiteiten, de volledige tekst en de inschrijfmogelijkheden tref je verder op de website (klik op de linken en kijk op de verschillende pagina's) van Groei & Bloei Zeist https://zeist.groei.nl

6. Wat kan kan je doen en hoe moet je het doen in de tuin? Van alles over snoeien, kweken, zaaien, kortom tuin activiteiten vind je op de site van Groei & Bloei bij de Tuinkalender, neem eens een kijkje bij de vele handige video's waarbij je stap voor stap door bv een snoeiproces wordt geleid. https://groei.nl/tuin/tuinkalender

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief die de eerste week van de maand verschijnt. Het is de beste manier om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van Groei & Bloei Zeist.

Voor vragen: secretariaatgroeizeist22(at)gmail.com

Namens secretaris Ilse en penningmeester Anita

 

 

 

 

Tuinlog

19 Jan

Paul

Winterse perikelen…

10 Jan

Paul

Winterse knipoog…

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden